Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
S.c. Daisy- Vet S.r.l.
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Microcipare caini si pisici
Brand
VET
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Microcipul este un sistem electronic international de identificare a animalelor, codul unic al microcipului este introdus in baza de date internationala, in cazul pierderii sau furtului animalului va permite gasirea acestuia. Pentru microciparea animalului dumneavoastra va rugam sa faceti o programare la Daisy Vet.

Informatii generale:

Identificarea prin microcip este o metoda moderna, permanenta, rapida si netraumatizanta de identificare a animalelor. Microcipul (se mai numeste transponder) este un dispozitiv electronic incapsulat intr-o sticla biocompatibila, tratat antimigratie, rezistent la apa, la vibratii si la soc.

Are dimensiuni comparabile cu cele ale unui bob de orez si este livrat intr-o seringa de unica folosinta, impachetata intr-un mediu steril, gata pentru a fi utilizata. Contine un cod unic ce poate fi citit numai cu ajutorul unui cititor (scanner) special proiectat pentru activarea microcipului. Este insotit de un numar de cinci sau sase etichete autoadezive, toate avand inscris codul unic al microcipului.

Implantarea microcipului se face de catre un medic veterinar autorizat. Nu este dureroasa si nu necesita anestezie. Procedura de implantare este comparabila cu o injectie obisnuita, cu respectarea normelor de igiena si intr-un mod perfect steril.

Avantajele utilizarii microcipului ce corespunde standardelor ISO 11784/11785:
• conform cu standardele U.E.
• identificare sigura toata viata
• unicitatea microcipului garantata oriunde in lume
• codul unic nu poate fi modificat
• netraumatizant, implantare usoara
• usor de citit cu un cititor ISO

Procedura indicata pentru a fi urmata in cazul implantarii unui microcip:
• se scaneaza animalul pentru a fi siguri ca acesta nu are deja un microcip implantat
• se scaneaza microcipul aflat in pachetul steril, inainte de implantare, pentru a fi siguri ca acesta functioneaza normal si pentru a verifica codul unic de identificare, care trebuie sa fie identic cu cel ce se gaseste pe etichetele care insotesc fiecare microcip
• dupa implantare, se scaneaza din nou animalul pentru a ne asigura ca microcipul a fost corect implantat si ca functioneaza, dupa care se poate trece la completarea formelor de inregistrare

Pentru ca identificarea sa fie practic functionala, este necesar ca distanta dintre cititor si microcip, in momentul citirii, sa fie suficient de mica. Optimizarea acestei citiri s-a putut face si prin demersurile intreprinse de comunitatea veterinara internationala prin adoptarea unui loc standard, recomandat pentru implantarea microcipului, pentru o larga varietate de specii de animale.
Din Gura in Gura